Adres:  Nieuwe Krim 23, 7741 NR Coevorden, 0524 -571490


Wij krijgen regelmatig vragen of een machine die aangepast wordt nadat er een SKL keuring is uitgevoerd weer opnieuw gekeurd moet worden. Deze vraag hebben we als SKL besproken en daar een uniforme gedragslijn over afgesproken.

Als er constructieve wijzigingen aan de machine hebben plaatsgevonden is de machine niet meer gelijk aan de uitvoering zoals deze is goedgekeurd en zoals vermeld is op het keuringsrapport en deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op het goed functioneren van de machine zodat de ‘oude’ keuring niet meer geldig is en de machine opnieuw zal moeten worden gekeurd (waarna de machine weer voor 3 jaar is goedgekeurd).

En tijdens een controle van de eigenaar van de machine door NVWA/Waterschap/certificeerder Global-GAP, ed. kan ook worden gekeken of de machine qua uitvoering nog gelijk is aan de machine die op het keuringsformulier vermeld is. 
Om het praktisch te houden is het goed om een aantal zaken te onderscheiden die een wezenlijk verschil maken op het functioneren van de machine en andere die dat niet of minder hebben.
Daarom geldt het volgende:
 
Geen nieuwe keuring bij:

  1. Vervangen van spuitdoppen (dit kan invloed hebben op het functioneren van de machine maar het is niet praktisch dat de machine opnieuw wordt gekeurd, de eigenaar van de machine kan aantonen dat de doppen na de keuringsdatum op de machine gekomen zijn mbv een pakbon of factuur)
  2. Bij montage van een DrukRegistratieVoorziening (DRV), dit heeft geen invloed op het functioneren van de machine. En in de voorschriften van de DRV is opgenomen dat deze niet hoeft te worden gecertificeerd. De DRV wordt bij de eerst volgende keuring beoordeeld.
  3. Bij tussentijdse reparaties/vervanging van pomp, manometer, ed. Het is wel beter deze ook te keuren zodat zeker is dat deze goed functioneren, maar geen eis.

 
Wel nieuwe keuring bij:

  1. Grote constructieve wijzigingen zoals verbreding spuitboom, en dergelijke.
  2. Aanpassing van de machine of montage van extra delen waarbij de machine voorzien wordt een Drift Reducerende Techniek, zoals:
  • Verandering van de dopafstand van 50cm naar 25cm. (bij sommige machines vereist dat een ingrijpende constructie wijziging om dit gerealiseerd te krijgen waarbij ook met name een nieuwe beoordeling van de dwarsverdeling van belang is)
  • Achteraf montage van een systeem van luchtondersteuning (hierbij wordt de machine ook veranderd waarbij belangrijk is dat eea goed gemonteerd is om een goed functioneren van de machine te garanderen)
  • Achteraf montage van een sleepdoek/WIngssprayer/Wave systeem (hierbij wordt de machine zodanig veranderd dat zeker een nieuwe beoordeling van de dwarsverdeling belangrijk is)
  • Achteraf montage van een Maggrow systeem (doordat er magneten in de spuitleiding gebracht worden is het zeker van belang te checken of het drukverloop in de spuitleiding nog goed is wat tot uiting komt in de beoordeling van de dwarsverdeling)

 Wij beschikken over een erkend keuringsstation en kunnen voor u de machine aanpassen en keuren.

 Meer vragen bel Roy Frank 06-15231212


 
 
 
 

Koop nu uw MacLouis uienrooier!
Uit voorraad leverbaar!
 
Wilt u meer informatie over de MacLouis machines? Neem dan contact met ons op!
 
 
 
 
 

 PERSBERICHT!
 
Zoals u waarschijnlijk al meegekregen heeft, zijn wij sinds 1 oktober 2019 officieel Kuhn dealer geworden voor de regio Noord-Oost Drenthe & Oost-Overijssel. Het gaat hierbij om de volgende productgroepen: 1. Voederwinning, 2. Persen & Wikkelaars.
Voor de opraapwagens blijven wij Pöttinger dealer. Ook blijven wij garant staan voor onderhoud/garantiewerk aan pöttinger machines die in het verleden door ons zijn verkocht. Zo willen wij ondanks de verandering de service en kwaliteit waarborgen bij onze klanten.
 
De eerste nieuwe machines van Kuhn zijn inmiddels binnen en zullen binnenkort klaar staan in onze showroom!
 
Kom langs in onze showroom of bel voor meer informatie!
Roy Frank 06-15231212
 
Klik op onderstaande link voor het persbericht van Reesink