NABER LMB b.v.  Nieuwe Krim 23, 7741 NR COEVORDENNieuwe versie DRD en DRT lijsten mei 2020

De volgende onderdelen hebben aanpassingen in plaats gevonden:

 1. De spuitdoppen Lechler ID 90-01, ID 90-015, IDK 90-0067, IDK 90-01, IDK 90-015 en IDK 90-02 ingedeeld kunnen worden in de DRD-klasse 50%, bij een maximale spuitdruk van 7 bar. De spuitdop Lechler AD 90-02 kan in de DRD-klasse 50% worden ingedeeld bij een maximale spuitdruk van 4 bar. De spuitdoppen TeeJet AI80015, AI8002, AI80025 en AI8003 kunnen worden ingedeeld in DRD-klasse 50%, bij een maximale spuitdruk van 7 bar. De spuitdop Agrotop AirMix 80-025 Hollow Cone (HC) is in de DRD-klasse 75% geschrapt omdat deze spuitdop ten onrechte in deze DRD-klasse was ingedeeld. De indeling in de DRD-klasse 50% blijft gehandhaafd.
 2. De hierboven genoemde spuitdoppen zijn in de DRD-lijst opgenomen in de nieuwe tabel 1b met driftreducerende spuitdoppen met een tophoek van 800-900 voor neerwaartse bespuiting. Deze spuitdoppen kunnen gebruikt worden in combinatie met een veldspuit met verlaagde spuitboom en een veldspuit met verlaagde spuitboom met luchtondersteuning, waarbij de spuitdophoogte maximaal 30 centimeter bedraagt en de spuitdopafstand 25 centimeter is. De veldspuit met verlaagde spuitboom in combinatie met deze spuitdoppen valt in DRT-klasse 90%.
 3. Daarnaast zijn er in DRT-lijst ter verduidelijking enkele tekstuele wijzigingen doorgevoerd. Dit betreft de formulering voor het gebruik van driftreducerende kantdoppen in de tabellen 1 en 2 en aanpassing van de specificatie van spuitdoppen bij het gebruik van de veldspuit met verlaagde spuitboom en de veldspuit met verlaagde spuitboom met luchtondersteuning in tabel 1. Dit in verband met de opname van de spuitdop Lechler ID 90-015 in de DRD-lijst. Bij de handgedragen/handgetrokken spuitboom in tabel 1 is een tekst toegevoegd dat bij het gebruik van deze spuittechniek loodrecht van de sloot af gespoten moet worden.

Wij krijgen regelmatig vragen of een machine die aangepast wordt nadat er een SKL keuring is uitgevoerd weer opnieuw gekeurd moet worden. Deze vraag hebben we als SKL besproken en daar een uniforme gedragslijn over afgesproken.

Als er constructieve wijzigingen aan de machine hebben plaatsgevonden is de machine niet meer gelijk aan de uitvoering zoals deze is goedgekeurd en zoals vermeld is op het keuringsrapport en deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op het goed functioneren van de machine zodat de ‘oude’ keuring niet meer geldig is en de machine opnieuw zal moeten worden gekeurd (waarna de machine weer voor 3 jaar is goedgekeurd).

En tijdens een controle van de eigenaar van de machine door NVWA/Waterschap/certificeerder Global-GAP, ed. kan ook worden gekeken of de machine qua uitvoering nog gelijk is aan de machine die op het keuringsformulier vermeld is. 
Om het praktisch te houden is het goed om een aantal zaken te onderscheiden die een wezenlijk verschil maken op het functioneren van de machine en andere die dat niet of minder hebben. 
Daarom geldt het volgende: 
  
Geen nieuwe keuring bij:

 1. Vervangen van spuitdoppen (dit kan invloed hebben op het functioneren van de machine maar het is niet praktisch dat de machine opnieuw wordt gekeurd, de eigenaar van de machine kan aantonen dat de doppen na de keuringsdatum op de machine gekomen zijn mbv een pakbon of factuur)
 2. Bij montage van een DrukRegistratieVoorziening (DRV), dit heeft geen invloed op het functioneren van de machine. En in de voorschriften van de DRV is opgenomen dat deze niet hoeft te worden gecertificeerd. De DRV wordt bij de eerst volgende keuring beoordeeld.
 3. Bij tussentijdse reparaties/vervanging van pomp, manometer, ed. Het is wel beter deze ook te keuren zodat zeker is dat deze goed functioneren, maar geen eis.

  
Wel nieuwe keuring bij:

 1. Grote constructieve wijzigingen zoals verbreding spuitboom, en dergelijke.
 2. Aanpassing van de machine of montage van extra delen waarbij de machine voorzien wordt een Drift Reducerende Techniek, zoals:
 • Verandering van de dopafstand van 50cm naar 25cm. (bij sommige machines vereist dat een ingrijpende constructie wijziging om dit gerealiseerd te krijgen waarbij ook met name een nieuwe beoordeling van de dwarsverdeling van belang is)
 • Achteraf montage van een systeem van luchtondersteuning (hierbij wordt de machine ook veranderd waarbij belangrijk is dat eea goed gemonteerd is om een goed functioneren van de machine te garanderen)
 • Achteraf montage van een sleepdoek/WIngssprayer/Wave systeem (hierbij wordt de machine zodanig veranderd dat zeker een nieuwe beoordeling van de dwarsverdeling belangrijk is)
 • Achteraf montage van een Maggrow systeem (doordat er magneten in de spuitleiding gebracht worden is het zeker van belang te checken of het drukverloop in de spuitleiding nog goed is wat tot uiting komt in de beoordeling van de dwarsverdeling)

 

Wij beschikken over een erkend keuringsstation en kunnen voor u de machine aanpassen en keuren.

 

Meer vragen bel Roy Frank 06-15231212

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


 
Koop nu uw MacLouis uienrooier!
Uit voorraad leverbaar!
 
Wilt u meer informatie over de MacLouis machines? Neem dan contact met ons op!
 
 
 

Vanmorgen hebben wij de stand opgebouwd voor de jaarlijkse Rundvee & Mechanisatie Vakdagen. Ook dit jaar zijn wij aanwezig op dit evenement. Hier staan wij met de Storti zelfrijdende voermengwagen. U bent van harte welkom op onze stand (standnummer 524).

Datum: 29 oktober tot en met 31 oktober 2019

Locatie: Evenementenhal Hardenberg

Openingstijden: 13:00 - 22:00 uur

 
  
PERSBERICHT!
 
Zoals u waarschijnlijk al meegekregen heeft, zijn wij sinds 1 oktober 2019 officieel Kuhn dealer geworden voor de regio Noord-Oost Drenthe & Oost-Overijssel. Het gaat hierbij om de volgende productgroepen: 1. Voederwinning, 2. Persen & Wikkelaars.
Voor de opraapwagens blijven wij Pöttinger dealer. Ook blijven wij garant staan voor onderhoud/garantiewerk aan pöttinger machines die in het verleden door ons zijn verkocht. Zo willen wij ondanks de verandering de service en kwaliteit waarborgen bij onze klanten.
 
De eerste nieuwe machines van Kuhn zijn inmiddels binnen en zullen binnenkort klaar staan in onze showroom!
 
Daarnaast gaan wij ons verkoopteam uitbreiden! Niels Nijboer zal ons verkoopteam komen versterken per 1 november 2019.
 
Kom langs in onze showroom of bel voor meer informatie!
Roy Frank 06-15231212
 
Klik op onderstaande link voor het persbericht van Reesink

 

Wij hebben een nieuw dealerschap: Maclouis      http://www.maclouis.nl/nl

Maclouis is allround op het gebied van uienoogstmachines. Daarnaast produceert Maclouis ook landbouwkipwagens, trekkerbumpers, frontgewichten en spatlappen voor tractoren.

Wilt u meer informatie over de machines van Maclouis? Neem dan vrijblijvend contact op of kom langs op onze vestiging.

     

 


 

     ONZE NIEUWE ACTIE:    Voor meer info bel Roy: 06-15231212

  

                                                                 

Nieuwe CASE IH MAXXUM serie

 

Meer vermogen, meer koppel, een hogere draaglast en toch compacter en wendbaarder. Dat is in het kort de omschrijving van de vernieuwde Maxxum.

Case IH introduceert nieuwe Maxxum-serie. De nieuwe styling is een voorbode van de komende vernieuwing van de hele Case IH-lijn.

De veranderingen in de Maxxum-lijn zijn ingegeven door de overgang naar de Fase IV-emissie-eisen. Bij de FPT-motoren gaat dat gepaard met meer vermogen en langere service-intervallen. Er komen vier viercilinders en één zescilinder ter vervanging van drie viercilinders en drie zescilinders. De 115, 125, 135 en 145 zijn viercilinders, de Maxxum 150 is een zescilinder. De getallen staan bij Case IH grofweg voor het nominaal vermogen in pk's. De lijn loopt nu van de Maxxum 110 tot de Maxxum 140. Bij de transmissie is er keuze uit powershift en cvt. De trekkers krijgen allemaal een iets langere wielbasis, maar door het nieuwe ontwerp toch een kleinere draaicirkel. De voorasvering reageert soepeler dankzij dubbele accumulators.

Standaard hebben de trekkers acht led-lampen, maar er is ook een lichtpakket leverbaar met veertien led-lampen, voor onbelemmerd zicht.

Het uiterlijk, met een nieuwe motorkap en aflopende daklijn, geeft de trekkers volgens Case IH een wat agressiever uiterlijk. Ook de Puma en de Magnum krijgen deze nieuwe familie-uitstraling.

 

De nieuwe maxxum zal voor het eerst tezien zijn op de ATH in biddinghuizen van 7-10 sept.

                                                                                  

 

 

 

                                                                                      Nieuwe STEYR MULTI serie

 

De Multi-serie bestaat uit drie modellen. De 4100 van 73 kW (97 pk), de 4110 van 79 kW (107 pk) en het topmodel, de 4120 van 84 kW (117 pk). Prima vermogens voor een veehouder. De trekkers halen dat vermogen uit een vier­cilinder FPT-motor met vier kleppen per cilinder en een cilinderinhoud van 3,4 liter. Je moet nu wel AdBlue tanken om de Stage 4 milieu-eisen te halen. Omdat er geen uitlaatgassen terug de motor ingaan om daar opnieuw verbrand te worden (EGR-technologie), blijft de motor schoon, claimt Steyr. En dat is dan ook meteen de reden dat de fabrikant het aandurft om de motorolie pas na 600 uur te verversen.

 

Gemakken

 

Een geveerde vooras is een optie en ook de cabine is optioneel mechanisch geveerd. De fronthef kan uitgerust worden met een elektronische regeling waarmee je de gronddruk van de maaier kunt instellen. Dat geeft een betere werkkwaliteit, claimt Steyr. In elk geval zorgt het ervoor dat de trekker altijd druk op de vooras houdt. Overigens had de vorige Multi de vondst ook al.

 

 

 

 

Naber lmb is  JOSKIN dealer geworden.

U kunt bij ons terecht voor nieuwe machines en onderdelen

 

FLINGK Instrooitechniek 

 

De ligbox wordt op 95% van de melkveehouderijen toegepast. Het is een zeer belangrijke plaats in de stal, de plek waar de koe zijn voer herkauwt, melk produceert en tot rust komt. Hier moet de koe dus graag komen. Om hiervoor te zorgen wordt er met diverse boxdekken gewerkt en worden er verschillende strooisels gebruikt om een optimale plek voor de koeien te creëren. Hieronder staan de belangrijkste strooisels, welke toegepast worden in de huidige, moderne veehouderij op een rijtje:

    Zaagsel
    Stro (gehakseld of gemalen)
    Compost
    Paardenmest
    Zand
    Mest (dikke fractie)
    Een mengsel van kalk, stro en water

Al deze strooisels moeten herhaaldelijk in de juiste hoeveelheden in de box worden gebracht. Om dit op een snelle en efficiënte manier te doen heeft Flingk voor elk strooisel een geschikte strooier ontwikkeld. Flingk onderscheidt 4 types; Type Z, Type S, Type ZX en Type KS.

 Type KSSDe alleskunner. Deze strooier is gemaakt om de zwaardere en moeilijk te verwerken strooisels zoals paardemest en een mengsel van kalk/water/stro te kunnen strooien. De bak heeft een speciale vorm waardoor het strooisel makkelijk zakt. De twee separaat aangedreven doseerwalsen hebben een zware hydraulische aandrijving en zorgen ervoor dat er geen brugvorming optreed. De strooier kan zaagsel, gemalen stro, gehakseld stro, compost, dikke fractie, paardemest, kalk en een mengsel van kalk/water/stro verwerken. Voor droge boxcompost en pure kalk is de optie verstelbare bodemplaat vereist.StrooiselZaagselGehakseld StroCompostPaardenmestMest (dikke fractie)

Een mengsel van Stro, kalk en Water (verhouding 1-5-2)

 

 Eigenschappen

 

Links en rechts lossend Hardox mes en slijtstrip Een dubbelwerkend ventiel en drukloze retour benodigdZware hydromotoren in de walsen verwerkt Hydrauliek motoren voorzien van flexibele koppelingen en overdrukventielen  2 grote doseerwalsen onder in bakTransportband voorzien van kantafdichtingen en schraperMet rubber beklede aandrijfrol en volgrolAfwerking: 2 laags poedercoating 

 

 

 

 

 

 

 

De Nieuwe Case IH PUMA -serie - fase IV voor de veeleisende akkerbouwer, veehouderij en loonwerk

 
De nieuwe PUMA met bewezen semi powershift , full powershift of CVX continu variabele transmissies en de nieuwste FPT Industrial motortechnologie , de nieuwe PUMA modellen overtreffen zelfs de hoge normen die door hun voorgangers te stellen. Met zeven modellen van 150-240hp nominaal vermogen , de nieuwe PUMA is klaar om de meest veeleisende taken in de akkerbouw, veehouderij en loonwerk te volbrengen. 
 
Net als de Case IH Magnum trekkers , hebben de nieuwste PUMA modellen een nieuw uiterlijk van de cabine met een nieuw dak en krachtige verlichting pakketten. Twee nieuwe werk - licht pakketten zullen beschikbaar zijn met de allernieuwste LED-technologie 
 
Nieuwe Case IH PUMA op een rijtje:
 
-- Zeven modellen van 150-240hp nominaal vermogen
-- 6.7 -liter NEF FPT Industrial motor
-- Topmodel PUMA 240 levert een nominaal vermogen van maximaal 270hp met Power Boost
-- Het maximale koppel van 1160Nm tussen 1400 tpm en 1600 tpm
-- Hi- ESCR enige technologie voor fase IV / Tier 4 Final emissie-eisen
-- AFS 700 -terminal met een aantal updates

-- Dual Motion laagfrequente vering hoge rug en Maximo Evolution semi actieve zetels beschikbaar als optie

-- Nieuw werk - licht pakketten beschikbaar
-- Beschikbaar met geïntegreerde Case IH AccuGuide geautomatiseerde begeleiding oplossing

-- Nieuwe HMC II Headland Management Control -systeem

 

 

 

 

 

 

 

   84 kW / 114 pk 4-cilinder turbocompressor en intercooler van 3,4 liter

Subcategorieën